Oh Oh Den Haag Open editie 1!

De eerste editie van de Oh Oh Den Haag Open zit erop, en wat was het een succes! Dank aan alle deelnemers die het mogelijk hebben gemaakt om alle 18(!) banen van Houtrust Squash te vullen. Veel dank ook aan de Houtrust zelf voor het mogelijk maken van deze dag. Zonder al deze banen hadden wij de 115(!) deelnemers niet kunnen voorzien van al hun wedstrijden en versnaperingen aan de bar. En wat werd er gestreden. Voor sommige deelnemers wel vijf keer! 

In de heren-A was Jan van de Herrewegen de favoriet en deze rol maakte hij ook waar, ook al gaf Dr. Joris goed weerstand in de finale. Op de derde plek in de A eindigde Jeroen Mulderij na een zwaar bevochten 3-2 tegen David Jordens. Bij de heren-B trok Hernan Guidi aan het langste eind door van Thom Buschgens te winnen in de finale met 3-1. Op plek drie eindigde René Gerrits die in de eerste ronde van de nummer 3/4 en local hero Berry Vetjens won. In de heren-C deden maar liefst 31 deelnemers mee. Op de eerste plek eindigde hier Sam Gerrits door van Jens Nielsen te winnen in de finale. Sam is één van de talentvolle spelers die Nederland te bieden heeft en liet zien dat hij nu wellicht klaar is voor de heren-B om het zijn vader lastig te gaan maken! Michael de Bruin kon zijn favorieten rol, helaas voor hem, niet waar maken, maar werd toch knap derde.

Bij de dames-A/B categorie deed de kersverse Nederlands Kampioene Tessa ter Sluis mee. Die logischerwijs simpelweg te sterk was voor de rest in deze categorie. ‘Best of the rest’ was Kari van der Zee, die helaas in de finale afhaakte met een blessure, hopelijk valt deze mee. Derde werd Brenda Sariowan die voor plek 3/4 te sterk bleek voor Gabriela Cioce uit België. In de dames-C categorie was Sabine Waschull de sterkste, de tweede plek was voor Melissa Chen en plek drie voor Nathalie van Zeijl. 

Dan waren er nog twee categorieën over, namelijk de Recreanten en de Crazy Players poule. Het Recreanten onderdeel was in het leven geblazen voor de spelers die dikwijls door de week spelen, maar verder geen ervaring hebben met competitie of toernooien. Dit gaf soms verrassende uitslagen, het bleek dat sommige ‘recreanten’ talentvoller bleken dan verwacht en soms wonnen van competitiespelers. Hopelijk geeft dit voor deze spelers een extra push om meer toernooien en wellicht competitie te gaan spelen. Ook hier een goed bezet veld met 21 spelers. De uiteindelijke winnaar was Damian Verkaik, die won van Jeroen Leupen in de finale en op plek drie eindigde Benny Coomans. 

Dan de laatste categorie de ‘Crazy Players’ dit waren voornamelijk vrienden van elkaar die het leuk vonden om een keer te squashen. Wij als organisatie vonden dat die gelegenheid er moest zijn, dus maakte wij een aparte categorie hiervoor. Ook hier schuilde talent in de deelnemers. De finale ging uiteindelijk tussen Lotte Nederstigt en Jaimy Noya, en de winst ging uiteindelijk naar Lotte. Lotte gefeliciteerd met het winnen van jouw eerste squash toernooi!  

Als organisatie hebben wij erg genoten van de dag, en hopen jullie deelnemers en toeschouwers terug te zien in volgende edities van dit Haagse toernooi. De planning is dat richting kerst wij terug komen met de Ho Ho Den Haag Open, om alvast wat calorieën te verbranden voor de kalkoen en oliebollen die daarna meer dan verdient zijn! Hou dus onze website, facebook en instagram in de gaten om dit niet te missen! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s